Italiensk kyckling i sås
Ingredienser
8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé
8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
Olivolja
Guldfågelns kycklingfond
8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé
8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
Olivolja
Guldfågelns kycklingfond
Tillagning
Lägg två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
Servera med färsk pasta.
Lägg två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
Servera med färsk pasta.

Kommentarer
Trackback