Pasta med gräddkantarellsås
Ingredienser (4 port):
300g färsk pasta, tex tagliatelle
300g färska kantareller
1 finhackad gul lök
2 dl grädde
1 dl vatten
ev. 2 msk konjak
1 morot
75 g riven västerbottensost
1 msk färsk rosmarin
smör
salt
svartpeppar
Gör såhär:
Koka pastan. Rensa och stek svamp och lök i smör, salta och peppra. Häll i grädde, vatten och ev. konjak. Låt koka 5 min. Skala moroten och hyvla den i remsor med en potatisskalare. Vänd ihop pastan med svampsåsen, moroten, osten och rosmarinen.
Smaklig måltid!
Pasta med vitvinskokta blåmusslor
Ingredienser(4 port):
500g spaghetti (linguine)
2 röda chili, urkärnad och finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
Ett knippe persilja, hackad
400g färska blåmusslor, noga sköljda (vongole el. hjärtmusslor funkar också)
Olivolja
3 dl torrt vitt vin
4 stora plommontomater, tärnade
2 citroner
Gör såhär:
1. Koka pastan al dente i riktligt med saltat vatten och häll av.
2. Hetta upp en stor panna med lock på medelvärme.
3. Blanda chili, vitlök och persiljan i en liten skål.
4. När pannan hettats upp, häll ner musslorna och hälften av chiliblandningen, ringla över olivolja och häll på vinet. Lägg på locket och skaka pannan medans musslorna kokar. När musslorna kokat klart, kontrollera att alla öppnat sig och ta bort de som fortfarande är stängda.
5. Häll i pastan och tomaterna. Tillsätt resten av chiliblandingen och pressa över citronen. Rör om och låt stå på värmen ytterligare någon minut. Salta och peppra. Servera toppat med persilja.
Smaklig måltid!
Yaprak sarma (vinbladsdolmar)
Recept kommer...
Biber dolma (fyllda paprikor)
Recept kommer...
Sylviakaka
Ingredienser: