Rödvinsås
Recept kommer...
Vitvinsås
Recept kommer...
Indisk lammgryta med mango & koriander
4 portioner
Ingredienser:
600g lammgrytbitar
3 gula lökar, finhackade
1 tsk garam masala
2 tsk curry
2 tsk mald spiskummin
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1 burk krossade tomater, 400g
1½ dl torkade linser
1 mogen mango i tärningar
1 chilifrukt, tunt skivad
1 kruka färsk koriander, strimlad
Gör såhär:
Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. låt lök och vitlök steka med några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dom fräsa med hastigt. Häll i vitt vin, vatten och tomater. Låt sjuda ca 30 min på svag värme under lock.
Tillsätt sedan linder och sjud ytterligare ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
Garnera grytan med mango, chili och koriander.
Afiyet olsun!
Krabba med grön tabasco & pasta
2-3 portioner
Ingredienser:
400g Kamtjatkakrabba/kungskrabba
2 morötter, skalade och strimlade
1 gul lök, finhackad
1 msk olja
2½ dl grädde
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk grön tabasco
salt & peppar
1 kruka dill, grovt skuren
Färsk pasta
parmesanost
Gör såhär:
1. Tina krabban, klipp upp krabbskalet och ta ur krabbköttet.
2. Fräs löken i oljan. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning samt morötter och låt koka i några minuter.
3. Rör ner tabasco och smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner krabban och dillen strax före servering.
5. Servera med pasta och parmesan.
Afiyet olsun!
Choklad & mintmousse
6 portioner
Ingredienser:
3dl vispgrädde
100g mörk blockchoklad, i bitar
6 plattor after eight
vit choklad till topping
Gör såhär:
Koka 1 dl grädde i en kastrull. Lägg i mörk choklad och after eight och låt smälta under omrörning. Låt svala. Vispa resten av grädden och vänd i. Rör om försiktigt så det inte blandar sig helt. lägg upp i små portionsglas och låt stå i kylen en timme. Servera toppas med hyvlad vit choklad.
Ingredienser:
3dl vispgrädde
100g mörk blockchoklad, i bitar
6 plattor after eight
vit choklad till topping
Gör såhär:
Koka 1 dl grädde i en kastrull. Lägg i mörk choklad och after eight och låt smälta under omrörning. Låt svala. Vispa resten av grädden och vänd i. Rör om försiktigt så det inte blandar sig helt. lägg upp i små portionsglas och låt stå i kylen en timme. Servera toppas med hyvlad vit choklad.
Afiyet olsun!