Terbiyeli köfte (Soppa med frikadeller och potatis)

Ingredienser 4-6 portioner:
5 normalstora potatisar
3 st grova Yesil biber(Sivri paprika)
1 gullök
3 vitlöksklyftor(finhackade)
4 msk olja
½ msk mjöl
1 msk torkad mynta
köttbuljongtärning
salt
Frikadeller:
400gr nötfärs
1 ägg
1 teglas ströbröd
2 msk olja
Salt, Peppar
Spiskummin, mynta, kirmizi pul biber(chiliflingor)
Gör såhär:
Skala potatisarna, skölj och skär i små fyrkanter. Rulla köttbullarna till små, små bollar. Stek sedan potatisen först och sedan köttbullarna.
Finhacka löken och vitlöken. Häll ner oljan i en gryta och fräs löken och vitlöken där. Tillsätt yesil biber. Tillsätt sedan 5-6 vattenglas kokande vatten.
Blanda ut mjölet med lite kallt vatten och tillsätt i soppan. Lägg i buljong och smaka av med salt. Låt koka 20 min.
Tillsätt frikadellerna, potatisen och mynta. Låt koka 10-15 min till.
Afiyet olsun!

Kommentarer
Martina
Mums vad gott det såg ut. Du är världsbäst på att laga mat. Puss och kram mamma.
Trackback