Pavlova raspberry cupcake


Jag var inne på den fantastiska bloggen Donna Hay. Vilka spännande recept hon har! Man vill bara sätta tänderna i allt hon gör. Jag använde hennes recept till mina cupcakes.

Här har vi en saftig vaniljcupcake med en krispig maräng som toppas av en frisk och god hallonsirap.

Gud va god den här vaniljcupcaken blev! Allt görs i en skål och du bara vispar ihop det, de kan inte bli enklare! Lagom sött, luftig, saftig och så god. Hallonsirapen balanserade upp den söta marängen mycket bra. Du kan ösa på sirapen på dina pannkakor, på din pannacotta eller kanske på tårtan?


PAVLOVA CUPCAKES
ca 10 st
175 grader i ca 15 min

125 g rumstemperat smör
150 g socker
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g vetemjöl
125 ml mjölk

MARÄNG
2 äggvitor
110 g socker
1/2 tsk vit vinäger

HALLONSIRAP
200 g hallon
0,5 dl socker
0,5 dl vit sirap

DEKORATION
100 g hallon
0,5 dl florsocker

GÖR SÅHÄR

Cupcakes
Vispa alla ingredinser i en skål i 1 min ungefär.

Maräng
Vispa upp äggvitorna tills det börjar bli toppar. Vispa i sockret lite i taget. Ta i sist vinägern.
Fördela cupcakesmeten i muffinsformar. Spritsa ut marängen på cupcakesmeten.
Grädda 175 grader i 15 min.

Hallonsirap
Lägg i alla ingredinser i en kastrull. Låt koka i ca 5 min. Sila bort kärnorna. Låt sirapen svalna innan du häller över den på din cupcake.
Sila över lite florsocker och dekorera med hallon.

Semmel cupcake

SEMLE CUPCAKES


4 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
1 tsk kardemumma
0,5 dl grädde
0,5 dl naturell fil
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Grädde
Mandelmassa



GÖR SÅHÄR
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör, kardemumma, grädde och fil.
Sila mjölen, vaniljsockret och bakpulvret och rör ner.
Fördela i muffinsformar och grädda ca 5-7 minuter i 175 grader. Om du gör vanliga cupcakes så låt dem gräddas i ca.10-14 minuter.

Låt muffinsen svalna och lägg på lite mandelmassa och spritsa ut grädde. Jag tog en hjärtkakform och gjorde ett litet lock av ett hjärta.

Meloncupcakes

Den här cupcaken smakar verkligen sommar. Frostingen smakar mycket melon och den är alldeles len och krämig konsistensen. Jag har även i melonessens, den finns exempel att köpa på Borgeby kryddgård.

Det här är en red velvet cupcake med en vattenmelon sirap som toppas av en melonfluff och chokladknappar.

Vattenmelonssirapen är lätt att fixa till. Du kokar bara upp vattenmelon, lite socker och maizena. Sen ska den bara svalna sen är den redo att användas, varför inte ringla lite vattenmelonssirap på din kalla glass?

Frostingen är en fluff då man smälter godis tillsammans med vispgrädde. Jag har använt mig av ett melongodis alltså en sådan lång grön stång som finns i icabutikerna.


RED VELVET CUPCAKES

125 g vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
10 g kakao
60 g smör
2 msk vaniljsocker
150 gram socker
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk röd pastafärg eller 1 flaska röd karamellfärg
1 tsk vinäger
1/2 tsk bikarbonat

VATTENMELONSIRAP

200 g vattenmelon
2 msk socker
2 msk maizena

FROSTING
100g melonstänger
3dl grädde
1 tsk melonessens

DEKORATION
en hand chokladknappar

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram ett glas och lägg i bikarbonat och vinäger. Låt stå 5 min.
Vispa upp smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt ägget.
Ta fram en annan skål och rör ihop, mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner i äggblandningen. Tillsätt bikarbonaten och vinägern. Rör ner pastafärgen och mjölken.
Fördela i muffinsformar och grädda ca 15 min. Gör stickprovet.
Låt de svalna.

Vattenmelonsirap
Mixa vattenmelonen med en mixer. Häll över i en kastrull och tillsätt sockret och maizenan. Låt det koka upp. Låt svalna helt.

Pensla på sirapen på muffinsen.

Melonfluff
Smält melonstänger och grädde i en kastrull. (det får inte koka) När melonstängerna har smält så är det klart. De sista bitarna kan vara svårsmälta, pressa då med en gaffel så godiset smälter.
Låt stå minst 8 timmar i kyl eller över natten.
Vispa upp med elvisp.

Spritsa ut frostingen på din cupcake. Dekorera med chokladknappar.

Touch Of Taste

Här finner ni mina godaste recept samlade i ett! Allt ifrån soppor, pasta, turkiskt, kryddigt, bak, desserter och annat som faller mig i smaken!

RSS 2.0