Pavlova raspberry cupcake
Jag var inne på den fantastiska bloggen Donna Hay. Vilka spännande recept hon har! Man vill bara sätta tänderna i allt hon gör. Jag använde hennes recept till mina cupcakes.
Här har vi en saftig vaniljcupcake med en krispig maräng som toppas av en frisk och god hallonsirap.
Gud va god den här vaniljcupcaken blev! Allt görs i en skål och du bara vispar ihop det, de kan inte bli enklare! Lagom sött, luftig, saftig och så god. Hallonsirapen balanserade upp den söta marängen mycket bra. Du kan ösa på sirapen på dina pannkakor, på din pannacotta eller kanske på tårtan?
PAVLOVA CUPCAKES
ca 10 st
175 grader i ca 15 min
125 g rumstemperat smör
150 g socker
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
150 g vetemjöl
125 ml mjölk
MARÄNG
2 äggvitor
110 g socker
1/2 tsk vit vinäger
HALLONSIRAP
200 g hallon
0,5 dl socker
0,5 dl vit sirap
DEKORATION
100 g hallon
0,5 dl florsocker
GÖR SÅHÄR
Cupcakes
Vispa alla ingredinser i en skål i 1 min ungefär.
Maräng
Vispa upp äggvitorna tills det börjar bli toppar. Vispa i sockret lite i taget. Ta i sist vinägern.
Fördela cupcakesmeten i muffinsformar. Spritsa ut marängen på cupcakesmeten.
Grädda 175 grader i 15 min.
Hallonsirap
Lägg i alla ingredinser i en kastrull. Låt koka i ca 5 min. Sila bort kärnorna. Låt sirapen svalna innan du häller över den på din cupcake.
Sila över lite florsocker och dekorera med hallon.

Kommentarer
Trackback