Revani - turkisk mannagrynskaka

 
24 portioner

Ingredienser

2 ägg

1 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl mannagryn

1 dl turkisk yoghurt

½ dl rapsolja

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

½ msk smör till formen

2 msk mandelspån

Sirap:

3 dl socker

3 ½ dl vatten

1 tsk pressad citron

Garnera med: halverade mandlar eller pistaschnötter

Servera med: färska jordgubbar och te

Turkiska desserter och bakverk är ruskigt söta. Man får ta små bitar och komplettera med jordgubbar för att det ska passa våra smaklökar.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker tills sockret smält. Rör ner mjöl, mannagryn, yoghurt, olja, bakpulver och vaniljsocker. Smörj en liten fyrkantig form med smör och strö mandelspån i botten. Häll över smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Koka under tiden ihop socker och vatten till en sirap, ca 10 minuter. Tillsätt pressad citron och koka ca 5 minuter till. Häll lagen över den färdiga kakan och låt svalna. Skär i bitar och garnera.

 

Touch Of Taste

Här finner ni mina godaste recept samlade i ett! Allt ifrån soppor, pasta, turkiskt, kryddigt, bak, desserter och annat som faller mig i smaken!

RSS 2.0