Revani - turkisk mannagrynskaka

Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
1 dl turkisk yoghurt
½ dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ msk smör till formen
2 msk mandelspån
Sirap:
3 dl socker
3 ½ dl vatten
1 tsk pressad citron
Garnera med: halverade mandlar eller pistaschnötter
Servera med: färska jordgubbar och te
Turkiska desserter och bakverk är ruskigt söta. Man får ta små bitar och komplettera med jordgubbar för att det ska passa våra smaklökar.
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker tills sockret smält. Rör ner mjöl, mannagryn, yoghurt, olja, bakpulver och vaniljsocker. Smörj en liten fyrkantig form med smör och strö mandelspån i botten. Häll över smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Koka under tiden ihop socker och vatten till en sirap, ca 10 minuter. Tillsätt pressad citron och koka ca 5 minuter till. Häll lagen över den färdiga kakan och låt svalna. Skär i bitar och garnera.
