Terbiyeli köfte (Soppa med frikadeller och potatis)

 
Ingredienser 4-6 portioner:
5 normalstora potatisar
3 st grova Yesil biber(Sivri paprika)
1 gullök
3 vitlöksklyftor(finhackade)
4 msk olja
½ msk mjöl
1 msk torkad mynta
köttbuljongtärning
salt
 
Frikadeller:
400gr nötfärs
1 ägg
1 teglas ströbröd
2 msk olja
Salt, Peppar
Spiskummin, mynta, kirmizi pul biber(chiliflingor)
 
Gör såhär:
Skala potatisarna, skölj och skär i små fyrkanter. Rulla köttbullarna till små, små bollar. Stek sedan potatisen först och sedan köttbullarna.
 
Finhacka löken och vitlöken. Häll ner oljan i en gryta och fräs löken och vitlöken där. Tillsätt yesil biber. Tillsätt sedan 5-6 vattenglas kokande vatten.
 
Blanda ut mjölet med lite kallt vatten och tillsätt i soppan. Lägg i buljong och smaka av med salt. Låt koka 20 min.
 
Tillsätt frikadellerna, potatisen och mynta. Låt koka 10-15 min till.
 
Afiyet olsun!

Açma (Turkiskt frukostbröd)

 
12-16 bitar
200 grader i ugn
 
Ingredienser:

2 Ägg (Ett helt och en äggvita, äggulan används till pensling)
3 msk socker
1 Jäst (Blandas i ett halvt vattenglas ljummet vatten)
1 vattenglas ljummen mjölk
1 vattenglas rapsolja
Salt
Mjöl
Sesamfrö (vit och svart)
 
Gör såhär:

Blanda ihop alla ingrediender förutom mjöl och sesamfrön. Tillsätt sedan så mycket mjöl som behövs och arbeta degen jämn och smidig. Dela upp degen i 12-16 bitar och ta lite smör till varje bit. Rulla degen till en lång korv och vrid den sedan med ena handen åt vänster och enda åt höger några gånger och fäst sedan vid ändarna så det blir ett runt bröd. Pensla med äggulan och strö över sesamfröna. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 min.
 
Afiyet olsun!

Touch Of Taste

Här finner ni mina godaste recept samlade i ett! Allt ifrån soppor, pasta, turkiskt, kryddigt, bak, desserter och annat som faller mig i smaken!

RSS 2.0