Açma (Turkiskt frukostbröd)

 
12-16 bitar
200 grader i ugn
 
Ingredienser:

2 Ägg (Ett helt och en äggvita, äggulan används till pensling)
3 msk socker
1 Jäst (Blandas i ett halvt vattenglas ljummet vatten)
1 vattenglas ljummen mjölk
1 vattenglas rapsolja
Salt
Mjöl
Sesamfrö (vit och svart)
 
Gör såhär:

Blanda ihop alla ingrediender förutom mjöl och sesamfrön. Tillsätt sedan så mycket mjöl som behövs och arbeta degen jämn och smidig. Dela upp degen i 12-16 bitar och ta lite smör till varje bit. Rulla degen till en lång korv och vrid den sedan med ena handen åt vänster och enda åt höger några gånger och fäst sedan vid ändarna så det blir ett runt bröd. Pensla med äggulan och strö över sesamfröna. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 min.
 
Afiyet olsun!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Touch Of Taste

Här finner ni mina godaste recept samlade i ett! Allt ifrån soppor, pasta, turkiskt, kryddigt, bak, desserter och annat som faller mig i smaken!

RSS 2.0