Haşhaş tatlısı (vallmokaka med vanilj)

200g smör
2 dl strösocker
5 stora ägg
1 dl filmjölk
100g malda blå vallmofrön(1,5 dl hela frön)
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Garnering: florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och strösocker vitt och pösigt.

Tillsätt 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Tillsätt filmjölken.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad avlång form (1 1/2 liter).

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Kontrollera att kakan är klar med en sticka.

Pudra florsocker ovanpå.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Touch Of Taste

Här finner ni mina godaste recept samlade i ett! Allt ifrån soppor, pasta, turkiskt, kryddigt, bak, desserter och annat som faller mig i smaken!

RSS 2.0