Lime och kokosparfait med tropisk fruktsallad
Fruktsallad (10pers):
2 papayor
1 honungsmelon
3 apelsiner
2 ananaser
1 burk konserverad litchifrukt(ca 500g)
250g jordgubbar
Lime och kokosparfait:
4 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl kokosmjölk
2 lime, rivet skal
2 msk pressad lime
4 dl vispgrädde
Tillbehör:
100g långa kokosflingor
Gör såhär:
Parfait:
1.vispa äggulor och socker pösigt.
2. Tillsätt kokosmjölk, rivet limeskal och pressad lime.
3. Vispa grädden och blanda ner den i äggblandningen.
4. Plasta in en lång sockerkaksform och häll smeten i den. Frys i minst 4 timmar.
Skär frukterna till salladen och blanda ihop.
Haşhaş tatlısı (vallmokaka med vanilj)
200g smör
2 dl strösocker
5 stora ägg
1 dl filmjölk
100g malda blå vallmofrön(1,5 dl hela frön)
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Garnering: florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Tillsätt filmjölken.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad avlång form (1 1/2 liter).
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Kontrollera att kakan är klar med en sticka.
Pudra florsocker ovanpå.
Hummer och saffranspasta
300g campanelle pasta
1 paket frysta ärter (250g)
2 dl crème fraîche
1 msk konc hummerfond
1/2-1 tsk sambal oelek
1/2 påse saffran (a 0,5 g)
300g surimi
2 msk färsk timjan
Koka pastan och lägg i de frysta ärterna i slutet av koktiden.
Tina surimin och strimla den.
Koka upp crème fraîche, hummerfond, sambal oelek och saffran. Rör i surimin.
Blanda såsen med pastan , strö över timjan. Servera!